Traian Băsescu: „Aceasta este finalitatea politicii în R. Moldova…”

Traian Băsescu: „Aceasta este finalitatea politicii în R. Moldova…”

Fostul Președinte al României și Președintele de Onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, în cadrul unui interviu pentru deschide.md, a caracterizat scena politică din Republica Moldova, informează Oficial.

„Prima caracteristică este lipsa de sinceritate. Sunt așa-numiții pro-europeni, care vând iluzia intrării cândva în Uniunea Europeană, ceea ce nu este adevărat. Republica Moldova nu va intra în Uniunea Europeană în următorii 20 de ani, o spun cu siguranţa unui om care s-a aflat timp de 10 ani în Consiliul European. A doua zonă de nesinceritate din peisajul politic este promisiunea de intrare în Uniunea Vamală. Este o altă minciună. Practic, în capcana acestui dualism de minciuni a căzut populația Republicii Moldova, care este alimentată cu iluzii și căreia nu i se comunică riscurile de a rămâne într-o zonă gri. Aceasta este finalitatea politicii în R. Moldova – condamnarea țării să rămână într-o zonă gri, nici în lumea occidentală nici în cea euroasiatică”, a menționat el.

În același timp, Băsescu, a comunicat mai multe detalii cu privire la ședința Parlamentului din România, care va avea loc pe 27 martie și va fi dedicată Centenarului Unirii.

„Va fi adoptată o Declarație. Sigur, sunt mai multe variante de declarații. PMP a depus o Declarație care vorbește deschis despre perspectiva reunificării. Să vedem ce text va fi adoptat de birourile permanente ale celor două camere. Eu sper că va fi o Declarație puternică, care să creeze perspectiva reunificării”, a conchis acesta.

Mihaela Rotari

Share