Liberalii: Noi am refuzat să delegăm membri la București, pentru că nu putem să mergem lângă omul care nu recunoaște Unirea

Liberalii: Noi am refuzat să delegăm membri la București, pentru că nu putem să mergem lângă omul care nu recunoaște Unirea

Partidul Liberal (PL) a refuzat să participe la ședința festivă de pe 27 Martie, din Parlamentul de la București, cu ocazia împlinii celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, informează Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat motivele pentru care PL a refuzat.

„Fracțiunea PL a înaintat un proiect în Parlament ca anul 2018 – să fie numit Anul Unirii. Nu că a fost respins, dar și nici nu a pus la vot. Apoi, am înaintat încă un proiect ca să fie convocată o ședință festivă pe 27 martie, nu au pus la vot. Un alt proiect de lege – ca pe 27 martie să votăm Declarația de Unire, iarăși a fost refuz. Am înaintat altul dacă nu doresc ei, să ne dea nouă sala plenului ca să organizăm noi o ședință dedicată Unirii – nimic. Am aflat că Parlamentul României a făcut propunerea ca pe 27 martie să fie ședința comună a Parlamentelor, aici la Chișinău. Au refuzat. Atunci au propus noi să mergem la București, iar – refuz. Nimic absolut nu acceptă”, a precizat liberalul.

Totodată, Mihai Ghimpu a menționat că, după toate aceste încercări, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a propus ca doi membri ai fracțiunii PL, în frunte cu Speaker-ul, să meargă la București, ca să participe la ședința dedicată Unirii Basarabiei cu România, mâine, pe 27 martie. „Cum să numești toată această politică, atitudine? În calitate de ce se duce Candu la București? Aici nu spui nici un cuvânt, nu dai nimic, dar acolo te duci. Despre ce o să vorbească la București? Noi, PL, am refuzat să delegăm doi membri, pentru că nu putem să mergem lângă omul care nu recunoaște Unirea. În al doilea rând, era corect ca noi să fim stăpânii acestei ședințe festive, aici, la Chișinău, să fie organizată. Considerăm că, conducerea PDM nu are nimic comun cu trecutul, prezentul și viitorul nostru, nu-i interesează cetățenii”, a adăugat Ghimpu.

Doina Secrieru

Share