Tinerii PPDA – cu un flashmob la Președinție: „Ne rezervăm dreptul să organizăm proteste și greve”

Tinerii PPDA – cu un flashmob la Președinție: „Ne rezervăm dreptul să organizăm proteste și greve”

Tinerii Partidului Platformei DA, astăzi, au organizat un flashmob, în fața Președinției Republicii Moldova, pentru a solicita autorităților majorarea burselor studențești, dar și condiții de trai în cămine, informează OFICIAL.

Cu o declarație către Parlamentul Republicii Moldova, Președinției și Guvernului, tinerii s-au referit la statisticile migrației din Republica Moldova.

„Statisticile în domeniul migrației, a exodului populației din Republica Moldova sunt alarmante. Alocări minime în domeniul educației, tineretului și sportului generează migrația masivă a tinerilor din Republica Moldova. Urmărim, cu mare îngrijorare, cum Președintele Republicii Moldova își atribuie o indemnizație unică de 560 de mii de lei, care este echivalentă cu bursele a 900 de studenți. Pe când cele 20 de milioane cu care s-a majorat întreținerea instituției prezidențiale constituie bursa lunară pentru 28 571 de studenți. Majorările asumate de Guvern pentru întreținerea Președintelui în 2020 ar fi suficiente pentru a repara toate căminele studențești”, se menționează în declarația tinerilor.

Totodată, aceștia și-au comunicat solicitarea. „Noi – tinerii, solicităm Parlamentului, Guvernului și Președintelui să ne asigure condiții minime de trai, studiu și activitate pentru dezvoltarea noastră profesională prin majorarea în valoare dublă a burselor și prin asigurarea unor condiții normale de trai în căminele studențești. Pentru a ne face auziți, vom începe campania de colectare a semnăturilor în favoarea demersului nostru și ne rezervăm dreptul să organizăm proteste și greve studențești”.

Mihaela Conovali

Share