Tinerii PAS Youth și Tinerii Platformei DA au lansat o campanie. Detalii

Tinerii PAS Youth și Tinerii Platformei DA au lansat o campanie. Detalii

Tinerii PAS Youth și Tinerii Platformei DA au organizat un flashmob cu ocazia lansării campaniei „Hârtie și săpun”, informează Oficial.

Reprezentantul Organizației tineretului PAS Youth, Eugen Sinchevici a oferit detalii cu privire la campania lansată.

„Astăzi, alături de tinerii DA, lansăm campania „Hârtie și săpun” prin care vom aduce în vizorul public problema igienei în școlile din Republica Moldova și vom pune presiune pe Ministerul Educației, să asigure niște standarde minime de igienă în școli. Pentru ca să ne asigurăm că vom fi auziți, vom colecta mai mult de 1000 de semnături de la elevii din toată RM, cerând de la Ministerul Educației 3 lucruri. Prima este să asigure dotarea fiecărei instituții de învățământ din RM cu hârtie igienică, săpun, dezinfectanți și mijloace de uscare a mâinilor, a doua este să desfășoare o analiză detaliată cu privire la situația igienică în școli și a treia este să elaboreze și să aprobe un regulament, prin care vom ști care trebuie să fie standardele de igienă din școală”, a precizat el.

Prin urmare, acesta a comunicat despre importanța campaniei „Hârtie și săpun”.

„Această campanie este necesară, deoarece problema igienei în Republica Moldova este una gravă. Potrivit unui studiu al Centrului Național pentru Sănătate Publică, una din 10 instituții preșcolare și școlare nu corespund normelor sanitare minime. Noi, tinerii PAS Youth și Tinerii DA, considerăm că igiena nu este un moft al nostru, ci este obligațiunea Guvernului să o asigure, iar resurse financiare s-ar găsi, dacă ar fi voință”, a declarat el.

Președintele Organizației de tineret al Platformei DA, Dinu Plîngău a vorbit despre un plan de acțiuni cu privire la campanie.

„Împreună cu colegii de la PAS, am pregătit un plan de acțiuni pentru îmbunătățirea situației deplorabile care este la momentul de față în instituțiile de învățământ. Vreau să vă reamintesc că, din 2008 până în prezent din RM au plecat peste 200 de tineri, motivul este inclusiv și calitatea instruirii în instituțiile de învățământ. Dacă mă refer la unele soluții, atunci candidatul comun la funcția de primar general al mun. Chișinău, Andrei Năstase, are un plan în programul său pentru Primărie, care poate înlătura aceste probleme, făcând din educație o prioritate la nivel de municipiu”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Share