Tinerii DA, în frunte cu Andrei Năstase, au făcut curățenie în Cimitirul Eroilor din Chișinău

Tinerii DA, în frunte cu Andrei Năstase, au făcut curățenie în Cimitirul Eroilor din Chișinău

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, astăzi împreună cu Tinerii DA și colegii săi de la Consilul Municipal, au făcut curățenie în Cimitirul Eroilor din Chișinău, acolo unde sunt înmormântați 1645 de ostași de diverse etnii, cei mai mulți de etnie română, participanți ai celor două războaie mondiale, informează OFICIAL.

„Ceea ce am găsit aici este un adevărat dezastru și nu înțeleg cum unii locuitori ai capitalei noastre pot să-și permită să arunce chiar și deșeurile menajere într-un cimitir. Am adunat saci și saci de gunoaie și i-am încărcat într-o mașină pusă la dispoziția noastră de Regia Autosalubritate”, a declarat Năstase.

Șeful fracțiunii Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău a spus că vor veni cu o inițiativă în Consiliu privind Cimitirul Eroilor, așa cum au făcut-o și colegii săi din Parlament, Maria Ciobanu, Vasile Nastase, Igor Munteanu, care au o preocupare deosebită pentru acest monument istoric. „Și împreună, vom soluționa această problemă litigioasă. Cimitirul Eroilor trebuie să rămână un loc sacru, locul de veci al eroilor și suntem obligați să le respectăm memoria”, a conchis politicianul.

Cristina Gurez

Share