Tineretul PAS a desfășurat un flashmob „cu fundul pe bagaje” la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Tineretul PAS a desfășurat un flashmob „cu fundul pe bagaje” la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), PAS Youth, a organizat un flasmob în fața Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu tema „28% din „viitorul țării” stă cu fundul pe bagaje!”, informează Oficial.

În cadrul evenimentului, tinerii au venit cu o solicitare, prin care cer Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să vină cu un plan de acțiuni pentru a soluționa problema exodului de tineri.

Secretarul General al PAS Youth, Artur Mija, a oferit mai multe detalii cu privire la acțiunea tinerilor .

„Organizația de tineret a partidului PAS vrea să scoată în evidență o problemă gravă, cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova. Ultimul sondaj al IDIS – Viitorul pe dimensiunea socială a arătat o situație foarte tristă a tinerilor din țară, doar câteva cifre: 28 la sută din tinerii din Republica Moldova spun că vor sau intenționează să plece peste hotare, fie să se stabilească cu traiul sau să meargă la un lucru bine plătit. În același timp, 63 la sută din cetățenii Republicii Moldova spun că, copiii lor vor avea un viitor mai frumos peste hotare, aceasta înseamnă că 2/3 familii nu o să rețină copiii lor, atunci când vor avea nevoia să meargă – fie la studii, fie la lucru, în căutarea unui viitor mai bun. Acestea fiind rezultate foarte clare, ne-am gândit că fie Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cât și fostul Minister al Tineretului și Sportului ar trebui să aibă un plan de acțiuni foarte clar și care deja să fie implementat. Din 2012 nu a fost lansată nici o inițiativă națională, care să propună un plan de abilitare economică a tinerilor. În această situație, noi ne-am gândit că ar fi bine să le dăm un motiv în plus, să înceapă o activitate reală. Am adus în semn de protest bagajele, simbolizând bagajele pe care stau cei 28 la sută din tineri, care vor să plece din Republica Moldova”, a precizat el.

Avem o solicitare, prin care cerem Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să vină cu un plan concret, care să aibă soluții și termeni de realizare pentru a soluționa această problemă.

În același timp, secretarul General al PAS Youth, a vorbit despre o campanie de mobilizare „pentru rezolvarea problemelor a locurilor de muncă”. „În acest moment avem colectate 800 de chestionare, din care încercăm să aflăm care sunt probleme tinerilor și după aceasta vom veni noi cu 5 soluții pe care vrem să le înaintăm spre a fi adoptate, astfel încât tinerii din Republica Moldova să aibă acces la locuri de muncă bine plătite acasă”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share