Tineretul Național Liberal din România: Astăzi suntem cu gândul alături de Dinu Plîngău, fratele nostru de peste Prut

Tineretul Național Liberal din România: Astăzi suntem cu gândul alături de Dinu Plîngău, fratele nostru de peste Prut

Astăzi suntem cu gândul alături de Dinu Plîngău, fratele nostru de peste Prut, care trece prin momente dificile, dar care luptă în continuare să aducă Republica Moldova spre Europa. Aceasta se menționează într-o postare a Tineretului Național Liberal din România.

„Dinu, președintele organizației de tineret a platformei DA: “În atenția presei, ambasadelor acreditate în Republica Moldova şi observatorilor internaționali. Astazi, în jurul orelor 12.25, după live-ul din fața comisariatului de poliție Edineț, am fost bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute în prezența poliției. Indivizii m-au lovit, amenințat cu rafuială fizică şi îndemnat să părăsesc Edinețul. Acum sunt în drum spre spital pentru examinarea gravității leziunilor corporale, după ce am depus o plângere la polițiştii care nu au reacționat în nici un fel la agresiunile persoanelor şi i-au lăsat să plece””, se mai menționează în postare.

În același timp TNL și-a prezentat poziția în acest sens. „Tineretul Național Liberal condamnă ferm atât violența fizică, cât și îngrădirea libertății de opinie. Considerăm că făptașii trebuie să fie aduși urgent în fața legii și somăm autoritățile din Republica Moldova să nu ignore această situație și să își facă treaba! Aceste amintiri din alte timpuri trebuie să dispară în zilele noastre iar românii de pe ambele maluri ale Prutului trebuie să fie împreună în Europa!”.

Mihaela Rotari

Share