Al doilea unionist nu a fost înregistrat în cursa electorală. Vezi reacția lui!

Al doilea unionist nu a fost înregistrat în cursa electorală. Vezi reacția lui!

Candidatul unionist pe circumscripția uninominală nr. 22 Ialoveni, Anatol Ursu, nu a fost înregistrat în cursa electorală, informează OFICIAL.

Potrivit unei note informative a Consiliului electoral de circumscripție electorală uninominală nr.22, candidatul a prezentat 580 semnături, dintre care 297 au fost considerate nule.

„297- asta este cifra rușinii de astăzi pentru raionul Ialoveni. 297 de semnături ale susținătorilor au fost declarate nule. 297 de oameni au fost privați de dreptul fundamental de a alege și a fi ales. Semnături anulate pentru o bară în câmpul “Data semnării”. Semnături anulate pentru că membrii consiliului electoral nu pot desluși dacă e litera a sau o în numele semnatarului. Semnături anulate pentru că a fost depășit câmpul. Semnături anulate pentru că “4 ista parcă-i 7, ce n-au învățat cifrele la școală?””, a scris Ursu, pe o rețea de socializare.

În același timp, el s-a referit la unele cauze, dar și despre contestația care va fi depusă. „E clar că sistemul nu are nevoie de candidați unioniști pe cea mai unionistă circumscripție. PL s-a retras, candidatul PNL a refuzat să mai participe după ce i-au fost și lui anulate semnături la pachet. Mai multe decât atât cred că doar în Circumscripție la Plahotniuc au fost anulate semnături. Totuși e foarte principială figura doamnei Babuc în toată schema asta. Urmează contestația. Până atunci însă 297… 297… 297…”, a conchis Ursu.

De menționat că, numărul necesar pentru înregistrare este 500 semnături valabile.

Amintim că, și unionistul Ion Leașcenco nu a fost înregistrat în cursa electorală, dat fiind faptul că mai multe semnături au fost considerate nule.

Mihaela Conovali

Share