Timofti l-a sunat pe Poroșenko. Cei doi se vor vedea la Chișinău în noiembrie!

Timofti l-a sunat pe Poroșenko. Cei doi se vor vedea la Chișinău în noiembrie!

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat ieri, 28 octombrie a.c., o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, căruia i-a transmis felicitări cu ocazia victoriei forțelor politice proeuropene la alegerile parlamentare desfășurate în Ucraina.

Nicolae Timofti și Petro Poroșenko au stabilit ca o întâlnire între cei doi șefi de stat să aibă loc în curând. Petro Poroșenko și-a exprimat disponibilitatea de a efectua o vizită la Chișinău în cursul lunii noiembrie anul curent.

Președintele Nicolae Timofti a exprimat respect pentru voința poporului ucrainean de a alege calea spre Europa, un spațiu al democrației și bunăstării sociale.

Nicolae Timofti i-a urat succes lui Petro Poroșenko în realizarea programului proeuropean al Ucrainei, precum și a planului de restabilire a unității teritoriale a țării vecine.

Cei doi șefi de stat au convenit să fie dezvoltate relațiile de prietenie și bună înțelegere între Republica Moldova și Ucraina și să fie intensificată cooperarea în parcursul european al celor două țări.

Mihaela Rotari

Share