Timofti: Alegerile parlamentare se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor democratice

Timofti: Alegerile parlamentare se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor democratice

Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare din 30 noiembrie a.c. se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor democratice și vor confirma progresele Republicii Moldova pe calea integrării europene. Declarația a fost făcută de către Președintele Republicii Moldova, în cadrul unei întrevederi, pe care  a avut-o astăzi, 28 octombrie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero.

Șeful statului a declarat că sprijinul acordat de  Consiliul Europei pe parcursul ultimelor două decenii a contribuit la consolidarea instituțiilor democratice și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova.

„Obiectivul autorităților de la Chișinău în cooperarea cu Consiliul Europei este încheierea procesului de monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi trecerea la etapa de post-monitorizare. Sper ca scrutinul legislativ din toamna acestui an să constituie un argument plauzibil în luarea unei asemenea decizii”, a arătat președintele țării.

La rândul său, Jose Luis Herrero, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, l-a informat pe șeful statului despre implementarea în țara noastră a 23 de proiecte, în valoare de 18 milioane de euro, în cadrul „Planului de acţiuni al Consiliului Europei privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova în perioada 2013-2016”.

Oficialul european a subliniat importanța aplicării coerente a Convenției pentru drepturile omului în Republica Moldova, acțiuni care vizează în special reforma justiției, prevenirea și combaterea corupției.

Republica Moldova este supusă monitorizării APCE din anul 1995.

Mihaela Rotari

Share