Timofti: Această voință a poporului trebuie respectată și pusă în aplicare! La ce se referă şeful statului

Timofti: Această voință a poporului trebuie respectată și pusă în aplicare! La ce se referă şeful statului

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, salută votul cetățenilor acordat preponderent partidelor proeuropene la alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Opțiunea electorală a cetățenilor confirmă încă o dată adeziunea majorității populației la cursul european de dezvoltare a țării. Această voință populară trebuie respectată și pusă în aplicare.

Îndemn partidele parlamentare proeuropene să convină în scurt timp asupra creării unei majorități parlamentare capabile să voteze un nou Guvern în Republica Moldova, care ar continua implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și toate reformele instituționale și economice convenite cu partenerii externi și asumate la nivel politic de majoritatea partidelor.

Avem nevoie de această voință politică pentru a dezvolta proiectele sociale și de infrastructură aflate în diferite stadii de implementare. De asemenea, avem obligația să înlăturăm carențele din sistemul financiar-bancar, să intensificăm lupta cu corupția și să construim o justiție corectă și independentă. Aceste măsuri ne vor permite să atingem un grad superior de bunăstare economică și socială și să asigurăm drepturile omului în Republica Moldova.

 

Maria Roşca

Share