Ce i-a spus Filat lui Joseph Daul după aflarea rezultatelor alegerilor locale

Ce i-a spus Filat lui Joseph Daul după aflarea rezultatelor alegerilor locale

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut azi o convorbire telefonică cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul. Dialogul s-a centrat pe situaţia social-politică din Republica Moldova, rezultatele scrutinului electoral şi continuarea parcursului european al ţării.

Vlad Filat l-a informat pe Joseph Daul că PLDM a obţinut, în primul tur, cel mai bun rezultat pe ţară la numărul de primari aleşi după apartenenţă politică – 181. Mai mult ca atât, acest scor indică şi un bun rezultat pentru turul doi, candidaţii PLDM urmând să concureze la 28 iunie în 226 de localităţi.

„Este în egală măsură important că PLDM a acumulat cel mai mare număr de consilieri municipali şi raionali”, a menţionat Vlad Filat.

Felicitând PLDM, membru al PPE, pentru bunele rezultate obţinute în primul tur de scrutin, Joseph Daul a urat succese partidului în valorificarea plenară a oportunităţilor pe care le oferă scrutinul din 28 iunie.

De asemenea, preşedintele PPE a apreciat angajamentul lui Vlad Filat şi al PLDM pentru asigurarea continuităţii parcursului european al ţării, un rol important în acest sens revenind exerciţiului de creare a unei majorităţi parlamentare clare şi a noului guvern, care să promoveze mai departe reformele necesare pentru modernizarea ţării.

Doina Secrieru

Share