Țîcu: „Nu vom avea nicio întâlnire cu AUR. Fiecare își va dezvolta propriul proiect”

Țîcu: „Nu vom avea nicio întâlnire cu AUR. Fiecare își va dezvolta propriul proiect”

Octavian Țîcu, președintele Partidului Unității Naționale (PUN), s-a referit la discuțiile formațiunii sale cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și propunerea de a merge pe lista acelui partid la parlamentarele din 11 iulie curent. Politicianul a spus că oferta nu a putut fi acceptată pentru că viziunile sunt diferite.

Deputatul a declarat că i s-a propus lui primul loc pe lista AUR și mai multe locuri în primele 10 poziții.

„Noi am construit o altă versiune a unionismului, noi am venit cu o versiune a unionismului iluminat. Noi nu vrem pe polul unionist dezbinat. Noi facem încercări de a apăra unionismul de persoane cu probleme de integritate”, a declarat el, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Politicianul a vorbit și despre interacțiunea cu AUR în campania electorală. „Nu vom participa la dezbateri publice și nu vom avea nicio întâlnire cu AUR, ca să nu spună alții că ne cățelim și avem lucruri de împărțit. Fiecare își va dezvolta propriul proiect. Oamenii vor judeca”, a subliniat Țîcu.

Totodată, liderul PUN a amintit că și de rezultatului lui Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal, care s-a alăturat AUR, la prezidențiale – 1,20%, pe când el a obținut „dublu” (n.r. – 2,01%).

„Din punctul ăsta de vedere i-am spus domnului Târziu că ar fi fost mai logic ca AUR, înainte să se lanseze, să discute cu PUN întru consolidarea unui bloc, a unei platforme unioniste. AUR are alte ambiții, care, să știți, nu reprezintă nici într-un sens Unirea, ei au alt scop electoral”, a spus politicianul.

Cât despre voturile ce ar urma să fie acordate pentru PUN la anticipate, Țîcu a spus: „În diaspora noi am luat în jur de 4 mii de voturi în acea bătălie polarizată (n.r. – prezidențiale). Noi mizăm pe 20 de mii de voturi la ora actuală din partea diasporei, pentru că noi am oferit perspectiva să se organizeze. Noi avem 14 regiuni în diasporă, vom avea 10 candidați pe lista PUN din diaspora”.

 

sursa: tribuna.md

Share