Țîcu: Am considerat imperios necesară depunerea unei sesizări la Curtea Constituțională asupra Legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite

Țîcu: Am considerat imperios necesară depunerea unei sesizări la Curtea Constituțională asupra Legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite

Deputatul Octavian Țîcu, președintele Partidului Unității Naționale (PUN), a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că Partidul Unității Naționale condamnă adoptarea într-o manieră banditească a legii Bugetului de Stat, modificarea și completarea Codului serviciilor media audiovizuale, precum și abrogarea „legii miliardului”, informează OFICIAL.

„Este în tradiția academică o expresie, dar nu cred că doar în tradiția academică, că „este bine atunci când elevii își întrec profesorii”, dar nu cred că este la fel de valabil în politica moldovenească, unde Igor Dodon și Ilan Șor au reușit să-l depășească și pe Vladimir Voronin și pe mentorul lor, Vlad Plahotniuc. Dacă în perioada lui Plahotniuc ei au învățat cum să folosească instrumentele statului în diferite scheme pe care le-au preluat, acum s-au depășit și se află într-o ipostază de desființare a instituțiilor statului și a statului în sine”, a declarat Octavian Țîcu, adăugând: „Adoptarea unor legi care favorizează politica expansionistă a Federației Ruse, adoptarea unor legi care au ca scop federalizarea Republicii Moldova, dar și adoptarea unor legi care aruncă în aer relațiile economice și politice ale Republicii Moldova, arată că Igor Dodon a ales pentru propria supraviețuire și menținerea intereselor ruse să distrugă statul.

Totodată, el a declarat că folosirea Parlamentului și a procedurilor legislative doar ca formă pentru a-și justifica abuzurile arată că PSRM-ul și Partidul Șor nu sunt decât niște unelte ale lui Dodon și Șor. „Deciziile nedemocratice și netransparente adoptate la 16 decembrie 2020 de coaliția parlamentară formată din PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, care include Partidul Șor, fără respectarea normelor parlamentare în vigoare, fără o consultare publică adecvată, fără a ține cont de principiile statului de drept, constituie un asalt fără precedent asupra democrației din R. Moldova, acutizează la maxim confruntarea din societate și adâncește iremediabil izolarea internațională a statului”, a mai spus politicianul.

Deputatul a precizat că, fiind fidel angajamentelor asumate față de cetățenii R. Moldova și în vederea apărării valorilor democratice și naționale, a considerat imperios necesar depunerea astăzi a unei sesizări la Curtea Constituțională asupra Legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova, adoptată la 16 decembrie 2020, „pe întuneric”.

Cristina Jicol

Share