Țările Grupului Vîșegrad: Vom continua să sprijinim RM în realizarea parcursului european

Țările Grupului Vîșegrad: Vom continua să sprijinim RM în realizarea parcursului european

Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat în cadrul unei întrevederi cu Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vîșegrad – Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria, mai numit și V4, despre agenda europeană a Republicii Moldova, implementarea reformelor și evoluțiile politice din țară.

Spicherul a mulțumit pentru sprijinul constant oferit de cele patru state central-europene în procesul de modernizare a Republicii Moldova, dând asigurări că țara noastră va continua parcursul de integrare europeană.

”Integrarea europeană este șansa noastră de modernizare și dezvoltare a țării. Chiar dacă unele reforme sunt dureroase pentru cetățeni, în timp, acestea vor da rezultate și vor contribui la creșterea nivelului de trai al populației”, a menționat Președintele Parlamentului.

Andrian Candu a subliniat că autoritățile își propun să implementeze în mod calitativ agenda de reforme pentru a apropia Republica Moldova de Uniunea Europeană. În acest sens, Spicherul a menționat necesitatea preluării bunelor practici și expertizei de la țările Grupului Vîșegrad, în special la capitolul ce se referă la implementarea acquis-ului comunitar, a prevederilor Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

”În procesul de implementare a reformelor de către țara noastră Uniunea Europeană ar trebui să aplice principiul mai mult pentru mai mult (more for more), adică suportul financiar oferit să fie condiționat de rezultatele implementării reformelor”, a precizat Andrian Candu.

Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vîșegrad au salutat mesajul puternic transmis de autoritățile de la Chișinău privind continuarea reformelor. Oficialii europeni au declarat că țările Grupului Vîșegrad vor continua să sprijine Republica Moldova în realizarea parcursului european.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Mihaela Rotari

Share