Surpriza politică a Anei Guțu

Surpriza politică a Anei Guțu

Ana Guțu are parte pe final de an, de o surpriză, după cum a scris chiar ea pe Facebook:

„Azi am primit scrisoare de la Președinția APCE prin care sunt anunțată că îmi va fi acordat statutul de Membru onorific asociat al APCE și îmi va fi înmânată Medalia APCE pentru activitatea mea în acest for european de prestigiu pe parcursul a cinci ani. Plăcută surpriză, anul 2014 este anul decorațiilor pentru mine”.

În conformitate cu Regulamentul APCE, amendat la 18.01.1998,  va primi statutul de membru onorific asociat al APCE, înmânându-i-se  pe de o parte, cardul și diploma respectivă. De asemenea, Anei Guțu îi va fi înmânată  Medalia APCE, în conformitate cu Regulamentul APCE, amendat la 23 aprilie 1978.

Ceremonia de înmânare a diplomei de membru onorific al APCE și al Medaliei APCE va avea loc la 26 februarie, la Consiliul Europei, în cadrul sesiunii plenare  APCE, Strasbourg, Franța.

Amintim că Ana Guțu a fost șefa delegației Parlamentului RM la APCE din 2009 până în 2011, în 2011 a fost vice-președintă APCE, în 2014 a exercitat funcția de președintă a Comisiei pentru Cultură, Cercetare, Educație și Mass-Media, APCE din partea grupului politic Alianța Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE).

Doina Secrieru

Share