Iohannis: Vom fi sprijinul cel mai important al fraților noștri de peste Prut

Iohannis: Vom fi sprijinul cel mai important al fraților noștri de peste Prut

Klaus Iohannis a fost învestit ieri, în funcția de președinte al României. În discursul său din Parlament, Klaus Iohannis, a vorbit și despre Republica Moldova.

„Cred că salutăm cu toții rezultatele alegerilor din Republica Moldova, rezultate care au reafirmat opțiunea clară a majorității pentru parcursul european. Pe noi acest rezultat ne obligă ca, în următorii ani, să fim sprijinul cel mai important al fraților noștri de peste Prut pentru ca obiectivele lor de integrare europeană să se transforme din deziderat în realitate”, a declarat proaspătul președinte al României.

După ceremonia de învestire, Klaus Iohannis, împreună cu delegația prezidențială, a plecat la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de garda de onoare și primit de Traian Băsescu în biroul său. Iohannis a primit de la Băsescu Sigiliul de Stat și Colanul de Aur al Ordinului Steaua României.

Klaus Werner Iohannis este al patrulea președinte al României de după Revoluție. Potrivit Constituției României, mandatul de președinte durează 5 ani.

Doina Secrieru

Share