Sula: Facem apel și la cei care conduc astăzi instituțiile cheie din stat – opriți abuzurile și încetați să credeți că veți fi veșnic la guvernare

Sula: Facem apel și la cei care conduc astăzi instituțiile cheie din stat – opriți abuzurile și încetați să credeți că veți fi veșnic la guvernare

Partidul Social Democrat European (PSDE) a semnalat nu o dată asupra problemelor, care afectează grav procesele politice și democratice în țara noastră. Din păcate, aceste probleme nu doar că nu s-au rezolvat, ci s-au agravat și mai mult. Este vorba despre presiunile și modul în care sunt tratați aleșii locali, membrii și simpatizanții PSDE din teritoriu de către guvernarea PAS, informează OFICIAL. 

„Suntem în ajunul alegerilor locale generale. În toată țara au loc o serie de procese absolut naturale în activitatea partidelor, printre care identificarea și selectarea candidaților pe listele electorale, care urmează să participe în alegeri. Din păcate însă acest proces a devenit unul extrem de anevoios din cauza presiunilor fără precedent ale exponenților guvernării față de cei care vor să candideze pentru un alt partid decât PAS”, a declarat într-o înregistrare video pe rețelele de socializare președintele PSDE, Ion Sula.

Potrivit PSDE, situația devine extrem de gravă și reprezintă un atentat direct la valorile democratice, la libertatea de asociere și la pluralismul politic. Toate aceste presiuni sunt făcute cu girul celor de la conducerea PAS, care simt și știu că marea majoritate a oamenilor nu mai vor să se asocieze cu partidul de la guvernare și încearcă să-i oblige, prin acțiuni antidemocratice și ilegale, să nu candideze pentru alte partide. Logica lor e simplă: dacă nu ești cu PAS, nu trebuie să fii cu nimeni. Și asta nu e tot, șefii instituțiile statului în teritoriu au primit ordin direct să-i împiedice pe toți angajații să participe pe listele electorale ale PSDE fie în calitate de primari, fie în calitate de consilieri raionali sau locali. Oamenii sunt amenințați direct că vor fi dați afară de la lucru dacă se vor regăsi pe listele PSDE. Acest lucru este inadmisibil!

PSDE face apel către toate instituțiile europene și internaționale, care au reprezentanți în țara noastră, către misiunile diplomatice acreditate la Chișinău, să ia atitudine și să ceară guvernării încetarea acestor acțiuni antieuropene și antidemocratice.

„Facem apel și la cei care conduc astăzi instituțiile cheie din stat – Guvern, Parlament și Președinție: opriți abuzurile și încetați să credeți că veți fi veșnic la guvernare. Dacă nu vă plac procesele democratice și alegerile libere, aveți curajul, ieșiți și spuneți-ne în față: anulăm alegerile și îi numim pe toți consilierii și primarii prin decret prezidențial. Așa măcar o să știe toată lumea cine a ajuns în cele mai înalte funcții în stat. Nu vă bateți joc de oameni!”, a conchis liderul social-democrat european.

Share