Ion Sula: Echipa PSDE va depune toate eforturile pentru a obține un rezultat cât mai bun la locale

Ion Sula: Echipa PSDE va depune toate eforturile pentru a obține un rezultat cât mai bun la locale

Membrii Partidului Social Democrat European (PSDE) s-au întrunit ieri în ședința Consiliului Politic Național, pentru a face totalurile anului 2022 și a trasa prioritățile pentru viitor, informează OFICIAL.

„Anul care pleacă a fost unul complicat pentru țară și cetățeni din cauza crizelor care s-au suprapus: criza pandemică, energetică, economică, seceta severă, războiul din Ucraina și criza refugiaților. În aceste vremuri vitrege, membrii PSDE au fost și rămân alături de cetățeni” – se spune într-un comunicat al formațiunii.

Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, a exprimat recunoștință echipei social-democrate pentru implicare și munca cu dăruire zi de zi, conform domeniilor de responsabilitate.

Printre prioritățile stabilite pentru anul 2023, liderul PSDE a evidențiat consolidarea Organizațiilor Teritoriale și crearea organizațiilor noi acolo unde acestea lipsesc la moment, dar și fortificarea structurilor interne de partid.

PSDE a aprobat mecanismul de colectare a cotizațiilor de membru de partid, ceea ce va contribui la finanțarea transparentă a activității partidului.

Cel mai important exercițiu din anul viitor sunt alegerile locale generale. Președintele Ion Sula a subliniat că echipa PSDE va depune toate eforturile pentru a obține un rezultat cât mai bun.

„Bogăția cea mai mare a Partidului Social Democrat European sunt oamenii: profesioniști și responsabili, care au demonstrat de-a lungul timpului că pot face lucruri concrete pentru localitățile lor și pentru aceasta sunt apreciați de cetățeni”, a menționat liderul social democrat.

O atenție deosebită va fi acordată susținerii și promovării tinerilor. Astfel, în cadrul CPN a fost aprobată Rezoluția „Îndrăznim pentru TINEri!”, care prevede că, minim un loc în primii 3 pe lista candidaților PSDE pentru funcția de consilier în organele APL de nivelul I și minim un loc în primii 5 pe lista candidaților în organele APL de nivelul II, vor reveni tinerilor.

Printre prioritățile anului 2023 se numără, de asemenea, dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic cu Partidul Social Democrat din România, precum și aprofundarea colaborării în cadrul familiei social democrate europene, la care PSDE este parte: Partidul Socialiștilor Europeni și Internaționala Socialistă.

Și pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă, la finalul ședinței, membrii PSDE au primit o ceată de colindători, care le-a urat un an rodnic și prosper cu noi realizări frumoase.

Share