SUA va majora cu 9,3 milioane de dolari asistența nerambursabilă pentru consolidarea democrației participative în Republica Moldova

SUA va majora cu 9,3 milioane de dolari asistența nerambursabilă pentru consolidarea democrației participative în Republica Moldova

Grantul oferit în baza Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea democrației participative ar putea fi majorat cu peste 9,3 milioane de dolari. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui amendament care presupune acest lucru.

Astfel, grantul acordat în baza acestui acord va depăși suma de 122 de milioane de dolari. Asistența financiară suplimentară va fi oferită cu scopul de a continua fortificarea instanțelor de judecată pentru susținerea integrității, transparenței și eficacității persoanelor care activează în sistemul de justiție. De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru îmbunătățirea serviciilor administrației publice locale.

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea democrației participative a fost semnat în anul 2016. Până în prezent, din grantul total oferit în valoare de 113 milioane de dolari, au fost valorificate aproape 80 de milioane de dolari.

Share