Streleț a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei. Vezi ce au discutat!

Streleț a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei. Vezi ce au discutat!

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.

Oficialii au menţionat caracterul ascendent al relaţiilor moldo-italiene, Italia fiind un promotor activ al intereselor Republicii Moldova în efortul de modernizare şi de aliniere la standardele europene.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a mulţumit Italiei pentru sprijinul acordat în contextul marcării Zilei Naționale a Republicii Moldova în cadrul expoziţiei universale  „Expo Milano-2015”. „Republica Moldova este onorată să participe la acest eveniment prestigios cu un pavilion propriu. Participarea la Expo Milano-2015 va contribui şi mai mult la sporirea relațiilor comercial-economice dintre Moldova şi Italia”, a declarat Premierul. În aceeaşi ordine de idei, Şeful Executivului s-a referit la discuțiile constructive, avute la Milano, cu autoritățile italiene, acestea fiind axate pe aprofundarea relațiilor comercial-economice, dezvoltarea cooperării în sectorul agricol, cel cultural și al turismului.

La rândul său, Enrico Nunziata a reiterat susţinerea Italiei  pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, lansând propuneri de colaborare în conformitate cu  Declaraţia comună a Miniştrilor de externe ai Republicii Moldova şi Republicii Italiene privind cooperarea bilaterală în vederea implementării Acordului de Asociere RM-UE, din 15 octombrie 2014. Totodată, Ambasadorul Italiei la Chişinău s-a pronunţat pentru continuarea  tradiţiei de organizare a Forumurilor economice pentru întreprinderile italiene şi moldo-italiene ce activează în Moldova: „Asemenea evenimente sunt o bună ocazie pentru stabilirea dialogului între instituţiile moldoveneşti şi investitorii italieni”.

Oficialii au mai discutat despre protejarea intereselor comunităţii moldovenilor din Italia. În acest context, a fost reconfirmată importanţa semnării unui Acord de cooperare în domeniul securităţii sociale între cele două state.

z1

Doina Secrieru

Share