„Șor”: Oamenii care au ieșit în stradă, la 7 aprilie 2009, au sperat în schimbare, dar au primit dezamăgiri

„Șor”: Oamenii care au ieșit în stradă, la 7 aprilie 2009, au sperat în schimbare, dar au primit dezamăgiri

Partidul „Șor” a prezentat, astăzi, în fața Parlamentului o declarație cu privire la evenimentele din 7 aprilie 2009, informează OFICIAL.

Potrivit formațiunii, „adevărații beneficiari ai „Revoluției din 7 aprilie 2009” au fost nu cetățenii Republicii Moldova și nici oamenii care au participat nemijlocit la protestele violente, riscând cu viața și integritatea lor”, ci unele forțe politice.

În declarație mai este menționat că, oamenii care au ieșit în stradă, la 7 aprilie 2009, au sperat în schimbare și o viață mai bună, dar au primit, în schimb, dezamăgiri și decepții.

„Surcelele acelei clase politice ne promit astăzi iarăși libertate, democrație și un viitor luminos. Ei rostesc cuvântul „libertate”, dar noi toți auzim cuvântul „greblă”, pe care, din păcate, am mai călcat o dată. Partidul „Șor” a înțeles asta de mult timp și v-a vorbit de nenumărate ori despre incapacitatea puterii de astăzi de a aduce schimbări. V-am vorbit despre pericolele care ne pasc dacă ei vor ajunge la guvernare. Și, din păcate, au ajuns. Iar noi, tot din păcate, am avut dreptate”, a menționat Marina Tauber, deputat.

Reprezentanții „Șor” au subliniat că Republica Moldova are nevoie de „o nouă revoluție, însă, ea trebuie să fie, mai degrabă, de o revoluție în gândire, o revoluție a capacității noastre de a distinge răul de bine și minciuna de adevăr.”

„Un lucru este cert, de data aceasta, dezamăgirea oamenilor în PAS s-a produs mult mai repede decât dezamăgirea în puterea care a venit după 2009. Și așa cum au rămas în istorie acele partide, așa va rămâne în istorie și PAS”, se mai spune în declarație.

Cristina Gurez

Share