Soluții și recomandări în domeniul locuințelor au fost discutate pe platforma AP EURONEST, cu participarea deputatului Dumitru Alaiba

Soluții și recomandări în domeniul locuințelor au fost discutate pe platforma AP EURONEST, cu participarea deputatului Dumitru Alaiba

Atelierul „Probleme legate de locuințe – provocări și soluții posibile” a avut loc, astăzi, în format mixt, pe platforma Adunării Parlamentare a EURONEST, transmite OFICIAL.

Potrivit unui comunicat, la eveniment a participat în regim online președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP EURONEST.

În cadrul atelierului au fost prezentate сele mai bune practici privind politica de locuințe, în eventualitatea aplicării acestora în țările Parteneriatului Estic.

A fost împărtășită experiența Slovaciei și Norvegiei privind locuințele la prețuri accesibile și eficiente energetic.

Potrivit participanților, problema locuințelor este una foarte actuală atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru statele din vecinătatea estică a UE. Totodată, a fost remarcată existența unui potențial mare în acest domeniu de cooperare valorificarea căruia va spori calitatea vieții cetățenilor și, concomitent, va soluționa multe probleme de mediu.

Pentru atragerea investițiilor europene în acest domeniu este foarte importantă promovarea reformelor în statele vizate, iar UE este disponibilă să extindă colaborarea pentru a oferi soluții bune privind asigurarea cetățenilor cu locuințe accesibile și ecologice.

Dumitru Alaiba a calificat informațiile și exemplele altor state, prezentate în cadrul atelierului, drept utile și interesante.

„Problema locuințelor este foarte actuală, în special, pentru cetățeni din categoriile social vulnerabile. Vom ține cont, la nivel național, de recomandările prezentate”, a conchis deputatul.

2-750x430

Share