Soluția Partidului „Șor” pentru depășirea crizei energetice – construcția stațiilor atomoelectrice cu reactoare modulare

Soluția Partidului „Șor” pentru depășirea crizei energetice – construcția stațiilor atomoelectrice cu reactoare modulare

Partidul Politic „Șor” propune soluții concrete în depășirea crizei energetice a Republicii Moldova. Liderul partidului, Ilan Șor spune că unica soluție pentru un stat energetic independent este construcția imediată a stațiilor atomoelectrice cu reactoare modulare mici, informează OFICIAL.

„Partidul „Șor” este formațiunea care a propus de-a  lungul timpului soluții inovatoare pentru depășirea mai multor probleme ale țării. Cu astfel de soluții venim și astăzi. Se referă la cea mai mare provocare a noastră – independența energetică”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Marina Tauber.

Totodată, liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor spune că, din păcate, astăzi în țara noastră are loc cea mai mare criză în domeniul energetic de la independență încoace și vine cu propuneri imediate.

„Soluția este construcția stațiilor atomoelectrice cu reactoare modulare mici. Trei astfel de stații electrice ne vor permite să refuzăm cumpărarea gazului și a energiei electrice. Astăzi această idee ne va permite să fim total independenți energetic. Prețul pentru energia electrică va fi de 8 ori mai mic decât astăzi. Această propunere este singura soluție să avem un preț mic și o independență totală față de partenerii externi”, a declarat Ilan Șor.

Cristina Jicol

Share