Socialiștii solicită CNA și PG să examineze situația privind acordarea autorizațiilor pentru construcții tenebre

Socialiștii solicită CNA și PG să examineze situația privind acordarea autorizațiilor pentru construcții tenebre

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) solicită Centrului Național Anticorupție (CNA), precum și Procuraturii Generale, să analizeze situația privind acordarea autorizațiilor pentru construcții tenebre în mun. Chișinău, transmite Oficial.

Potrivit consilierului municipal Alexandr Odințov, ei s-au adresat la mai multe instituții de stat pentru clarificarea cu autorizațiile acordate pentru unele adrese din Chișinău, dar nu au primit nici un răspuns concret.

„Vorbim aici de blvd. Moscova, strada Kiev, strada Dimo. La toate aceste adrese am depistat încălcări, am sesizat organele abilitate, dar un răspuns concret nu am avut. Procuratura ne-a informat că există dosare pe marginea sesizărilor noastre, dar, ulterior, după ce am vrut să aflăm care este situația acestora ne-au spus că sunt clasate”, spune Alexandr Odințov.

Consilierul Dinari Cojocari menționează că situația la una dintre adrese, unde s-au depistat încălcări, a fost propusă spre examinare, pentru a fi introdusă pe ordinea de zi a ședinței CMC încă din 25 octombrie, dar nici acest lucru nu s-a făcut.

„Din februarie anul trecut am cerut să fie pe ordinea de zi un proiect prin care solicităm să se anuleze decizia Consiliului din 19 mai 2015. În ședința dată consilierii au votat afirmativ pentru a fi anulată, dar decizia așa și nu este semnată. Am monitorizat situația și am propus subiectul să fie inclus pe ordinea de zi la 25 octombrie. Nu a fost acceptată propunerea, Am încercat cu un alt consilier din altă fracțiune să mergem la Ruslan Codreanu să discutăm. Dumnealui nu ne-a spus nimic, dar nici nu a inclus-o pe ordinea de zi. Ne-am adresat domnului Grozavu, el la fel nu ne-a ajutat. Am cerut atunci lui Grozavu să nu semneze pentru eliberarea autorizațiilor până nu se clarifică situația. Avem dovezi clare că, aceasta este o metodă de viclenie prin care terenurile din Chișinău sunt delapidate”, a spus Dinari Cojocaru.

La rândul său, deputatul Grigore Novac a menționat că a încercat, din poziția sa de deputat, să obțină date concrete de la instituțiile statului, dar nu a avut vreun succes.

„Nu-i clar pentru ce lucrează acești oameni, dacă vii personal la ei și zic că se află în teritoriu. Le soliciți să meargă la o adresă concretă în teritoriu și ei nu răspund solicitării. Azi nu numai că luptăm cu mafia imobiliară, dar și cu structurile statului. CNA și Procuratura ar trebui să intre în Primărie să stea acolo un timp, să analizeze toată situația. Sunt sigur că vor fi surprinși de ce vor găsi”, a spus deputatul.

Doina Secrieru

Share