Socialiștii au oferit detalii despre asigurarea țării cu vaccin anti COVID-19

Socialiștii au oferit detalii despre asigurarea țării cu vaccin anti COVID-19

Fracțiunea parlamentară a socialiștilor informează despre asigurarea Republicii Moldova cu vaccin anti COVID-19, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Vladimir Odnostalco a spus că negocierile pentru obținerea vaccinului au fost începute de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale încă din iunie anul trecut.

„Pe platforma COVAX, împreună cu organizațiile internaționale, a început lucrul pentru pregătirea primirii vaccinului de către țara noastră. Noi am trimis o scrisoare prin care confirmăm că participăm la această platformă, iar drept răspuns am primit o informație că suntem acceptați. În noiembrie am pregătit și procesul juridic. 20% din vaccinuri le vom primi gratis. La OMS am înregistrat 4 mln. cetățeni, ceea ce înseamnă că 400 mii doze de vaccin le vom primi gratuit. Alte 30% vor fi procurate cu prețuri foarte bune. De asemenea, țara noastră a îndeplinit și condițiile pentru planul de imunizare”, a spus Vladimir Odnostalco.

Deputatul Alla Darovannaia a spus că populația țării a fost împărțită în 7 grupuri. „S-a împărțit în: lucrători medicali, personalul din cadrul instituțiilor rezidențiale de îngrijire, adulții cu vârsta 60+, persoanele cu comorbidități, lucrătorii din domeniul asistenței sociale, educație, angajații din cadrul structurilor de forță și penitenciare. Au  fost determinate centrele de vaccinare. Vaccinarea se va face benevol. După vaccinare, fiecare cetățean va primi un certificat de vaccinare unde va fi specificat tot ce ține de vaccin”, a spus deputatul.

Cristina Parfeni

Share