Socialiștii au depus o plângere la PG. Detalii!

Socialiștii au depus o plângere la PG. Detalii!

Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, Alexandr Odințov și reprezentantul Consiliului Sociețății pe lîngă Președintele Republcii Moldova, Serghei Mișin s-au adresat astăzi, la Procuratura Generală cu o plîngere pe numele unui participant la protestul din 26 august, „care și-a permis să insulte cetățenii vorbitori de limbă rusă”, informează Oficial.

Alexandr Odințov a declarat că, cunoaște mai multe detalii despre participant.

„Considerăm că astfel de insulte sunt inadmisibile și trebuie pedepsite penal. Conform unor informații, această persoană este și cetățean a Federației Ruse și primește pensie din această țară. Cerem să fie examinată plângerea, să fie identificată gravitatea vinovăției, dar și să fie tras la răspundere conform legii”, a precizat socialistul.

La rândul său, Serghei Mișin a menționat că, în acest caz au fost încălcate concomitent cîteva legi ale RM, inclusiv și Consituția RM, legile privind nediscriminarea, protecția drepturilor minorităților naționale, Codul penal.

„Principiul democrației – este protecția cetățenilor, indiferent de naționalitate, sex, rasă, religie”, a punctat Mișin.

În context, Alexandr Odințov și Serghei Mișin au cerut Ambasadei Federației Ruse să verifice dacă această persoane într-adevăr este cetățean a Federației Ruse și dacă primește pensie din partea acestui stat.

Mihaela Rotari

Share