Socialiștii anunță despre organizarea unui protest

Socialiștii anunță despre organizarea unui protest

Socialiștii anunță despre organizarea unui protest la Curtea Constituțională a Republicii Moldova cu privire la ultima decizie, prin care a fost declarată neconstituțională Legea privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul țării noastre, informează OFICIAL.

Socialistul Vlad Batrîncea a spus că se revine la unele practici din perioada statului capturat. „Curtea Constituțională se transformă într-o unealtă a unor partide politice. Astăzi cetățenii Republicii Moldova care nu cunosc limba de stat sunt limitați în drepturi, oamenii nu pot sa se adreseze într-o instanță de judecată dacă ei nu cunosc limba de stat. Acest lucru este anti democratic și anti-european”, a declarat Batrîncea.

La fel, el spune că Parlamentul Republicii Moldova va lua o atitudine categorică față de aceasta. „Noi nu vom permite ca un grup de cetățeni să decidă locul Parlamentului întreg. Parlamentul va examina și, în următoarea perioada de timp, va vota repetat Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova în noua redacție, care va fi înregistrată în zilele următoare”, a adăugat Batrîncea.

La rândul său, socialistul Alexandru Odințov a spus că oamenii vor să iasă la proteste – „și noi îi susținem”. „Organizăm un protest săptămâna viitoare la Curtea Constituțională”, a adăugat Odințov, în acest sens.

Mihaela Conovali

Share