Proiect de lege ce vizează activitatea ANI, elaborat de PDM

Proiect de lege ce vizează activitatea ANI, elaborat de PDM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a înregistrat un proiect de lege ce va stabili pentru Autoritatea Națională de Integritate (ANI) un termen de 2 ani de la încheierea activității administrative în care poate fi inițiat un control pentru primari, directori de licee, gimnazii, grădinițe, centre medicale etc., transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Pavel Filip a menționat că termenul de prescripție nu se referă la procurori, judecători, deputați, miniștri și Președinți. Prin acest proiect de lege se va obliga ca ANI să facă o verificare prealabilă a averii înainte de a iniția un control.

Decizia de a înregistra un astfel de proiect de lege vine în urma altor presiuni și amenințări la care au fost supuși categoriile sus menționate, care nu au acceptat să-l susțină pe Igor Dodon la funcția de Președinte al țării. „Dodon și Șor folosesc ANI drept bâtă politică cu care speră să lovească în cei care au avut demnitatea și verticalitatea de a se opune să-l susțină pe Dodon”, a spus Pavel Filip.

În cadrul briefingului, directorul gimnaziului satului Braniște din raionul Rîșcani, Rodica Farmagiu, a declarat că a fost supusă persecutărilor din partea socialiștilor, a avut percheziții la domiciliu, a fost amendată pe nedrept, dar și a fost verificată de ANI de nenumărate ori pe motiv că ar avea conflict de interese cu soțul și fiul. Directoarea declară că asemenea conflicte de interese nu există, iar ANI a întocmit aceste acte pentru a pleca din funcție.

Cristina Parfeni

Share