Socialiștii: Am fost și vom fi mereu împotriva reformei de lichidare a raioanelor

Socialiștii: Am fost și vom fi mereu împotriva reformei de lichidare a raioanelor

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul unui briefing de presă, a atenționat asupra „planului devastator pus la cale de către partidele de dreapta și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a lichida, după alegerile parlamentare anticipate, 2/3 din raioanele și satele din Republica Moldova la insistența fondatorilor Fondului Monetar Internațional (FMI)”, informează OFICIAL.

„De mai bine de două decenii forțele de peste hotare, în mod special Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, adică principalii creditori ai țării noastre, insistă pe tăierea diferitor cheltuieli publice. Astfel În 1998 a fost făcută reforma administrației publice locale, când au fost lichidate raioanele și s-a revenit la județe – așa cum este în România. Însă costurile acestei reforme anti populare au fost foarte mari pentru cetățeni și pentru zeci de orașe și sate din Republica Moldova”, au declarat reprezentanții PSRM.

Ei au spus că, la indicația creditorilor externi se insistă și se fac presiuni asupra Chișinăului pentru a merge la o reformă foarte grea pentru Republica Moldova, la lichidarea a două treimi din raioanele și satele din țară.  „PSRM este contra și va fi mereu împotriva acestei reforme de lichidare a raioanelor. Știm bine că Maia Sandu a promis ca această reformă sa fie făcută rapid după alegerile parlamentare anticipate, dacă PAS va avea majoritate de unul singur sau cu alte partide de dreapta”, au precizat reprezentanții PSRM.

Totodată, socialiștii au îndemnat ca inițiatorii acestei reforme să iasă public, până la alegeri, să vorbească despre acest plan anti-social, care a fost transmis unor forțe din Occident, cu promisiunea că va fi realizat cu pași rapizi în schimbul unor noi credite de la FMI și Banca Mondială.

Cristina Jicol

Share