Socialist: Nu este nicio presiune, orice ban public, care este cheltuit, trebuie să fie verificat

Socialist: Nu este nicio presiune, orice ban public, care este cheltuit, trebuie să fie verificat

Deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova(PSRM), Vasile Bolea a declarat că, cu ceva timp în urmă a inițiat și a făcut mai multe interpelări de deputat vizavi de activitatea Primăriei municipiului Cahul, informează OFICIAL.

”Primăria municipiului Cahul, ultimii 4 ani de zile era răsfățată prin diferite fonduri care au fost alocate de la Bugetul de stat, Bugetul raional. În jur de 46-48 milioane lei au fost alocate pentru diferite proiecte, inclusiv drumuri, reparații amenajări. Cu regret, chiar și locuitorii municipiului Cahul, cetățenii, cât și cei străini, când vin să se odihnească la sanatoriu sau alte locuri din Cahul văd un lucru ieșit din comun – o stare deplorabilă a drumurilor și probabil fiecare o sa vă spună despre acest lucru”, a declarat Vasile Bolea, în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că a inițiat mai multe interpelări de deputat, iar săptămânile trecute unii primari s-au indignat vorbind despre anumite presiuni. ”Nu este nicio presiune, orice ban public, care este cheltuit, trebuie să fie verificat – unde au fost cheltuiți și dacă toți banii alocați au mers la destinație”, a precizat socialistul.

Totodată, el a menționat că, la finele lunii mai, Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită în municipiul Cahul, iar imediat după aceasta, ca urmare a interpelărilor făcute, în Cahul a început a activa inspecția financiară ca să vadă cum a fost cheltuit banul public, în adresa inspecției financiare din partea Președinției a venit un document unde ei roagă în contextul vizitei de lucru a doamnei Maiei Sandu prezentarea în adresa instituției prezidențiale a informației cu referință la temeiul juridic a inspecției financiare în baza căruia a fost inițiată procedura vizată.

”Ce referire are instituția prezidențială cu privire la acele inspecții, care trebuie să fie făcute anual, planificat, ca să se vadă cum trebuie sa fie cheltuiți banii publici? Doamna Maia Sandu, lăsați instituțiile statului să-și facă treaba. Îndemn inspectorii să-și facă treaba până la capăt și să dea un verdict bazat pe lege ce se întâmplă în Cahul, dacă toți banii virați pe conturile primăriei pentru realizarea mai multor proiecte au fost cheltuiți și au ajuns la destinație. Vrem să aflăm dacă banul public a fost cheltuit corect”, a afirmat Bolea.

 

Cristina Jicol

Share