Acțiune socială cu genericul „Femeile joacă fotbal”

Acțiune socială cu genericul „Femeile joacă fotbal”

La Vadul lui Vodă a avut loc astăzi o acțiune socială cu genericul „Femeile joacă fotbal”. Potrivit unui comunicat al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), scopul acestui eveniment este de a sensibiliza opinia publică, de schimba percepția și de a distruge stereotipurile cu privire la fotbalul feminin, precum și de atrage noi parteneri pentru dezvoltarea fotbalului feminin în Moldova.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți Upgrade Women, în frunte cu fondatoarele Angela Vulpe și Mila Cuptor. Upgrade Women este o comunitate de femei unite, dornice de dezvoltare, de creație, de comunicare și susținere reciprocă.

Echipa FMF a mai fost reprezentată de președintele Ligii Feminine de Fotbal din Moldova și coordonatoarea proiectului social-sportiv „Fotbal în școli”, Diana Bulgaru, delegatul UEFA și directorul stadionului Zimbru, Alina Capațîna, coordonatoarea proiectelor de dezvoltare a fotbalului feminin și arbitrul FIFA, Natalia Ceban.

Oficialii FMF au prezentat mai multe informații utile despre fotbalul feminin din Republica Moldova și au adus mai multe exemple ale jucătoarelor, care reprezintă echipa Națională a Moldovei pe arena internațională.

Evenimentul a culminat cu un meci amical dintre echipele feminine Upgrade și FMF, după care a urmat și premierea formațiilor cu medalii și cupe.

Mihaela Rotari

Share