Slusari: Volumul stocurilor de gaze naturale procurate anul trecut a fost unul exagerat

Slusari: Volumul stocurilor de gaze naturale procurate anul trecut a fost unul exagerat

Alexandru Slusari, membru în cadrul Consiliului de administrare a Energocom, a spus că, în cadrul ședinței Consiliului, a rămas pe poziția că volumul stocurilor, procurate toamna-iarna 2022 a fost unul exagerat și neargumentat din punct de vedere economic, informează OFICIAL.

“În special, vorbesc de cele 200 mln. m3, procurate în baza a două decizii secrete ale CSE. Acest lucru în prezent influențează menținerea a unui tarif mare intern la gaz, în situația când prețurile internaționale au coborât sub 400 euro pentru 1000 m3. Am discutat problema respectivă și cu mai mulți experți în domeniul, care împărtășesc opinia mea”, a declarat el.

Potrivit spuselor sale, urmează organele de anchetă să pună punct pe acest subiect.

“Recent CNA a solicitat de la Energocom toata informația despre tranzacțiile de procurare a gazelor pentru perioada 2021-2022, cu indicarea argumentării economice. După asta a venit și Ordonanța Procurorului pentru misiuni speciale privind ridicarea tuturor deciziilor organelor de conducere a companiei pentru perioada august 2021 – aprilie 2023, care vor fi examinate în cadrul urmăririi penale pe faptul depășirii atribuțiilor de serviciu comis de către O PERSOANA cu funcție de demnitate publică”, a mai spus Alexandru Slusari.

Share