Oleg Serebrian a fost la Cahul

Oleg Serebrian a fost la Cahul

La invitația primarului municipiului Cahul Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în orașul Cahul.

În incinta primăriei, Vicepremierul a susținut o prelegere publică cu tema Situația de securitate a Republicii Moldova și a bazinului Mării Negre în contextul amenințărilor hibrid existente.

În discursul său, Oleg Serebrian a relevat importanța acordării Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, precum și perspectivele țării noastre într-un context de securitate regională instabilă.

De asemenea, În cadrul deplasării sale, Oleg Serebrian a vizitat Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, complexul sportiv „Atlant” și s-a întrunit cu reprezentanții administrației locale, serviciilor desconcentrate, și a discutat cu un grup de refugiate ucrainene.

Vicepremierul a luat act de problemele existente în raion și a îndemnat autoritățile să participe activ la stabilirea parteneriatelor cu actori europeni reciproc avantajoase pentru locuitorii din regiune, implementarea proiectelor de dezvoltare comunitară și sporirea capacității de asimilare a fondurilor externe pentru crearea condițiilor decente de trai cetățenilor raionului Cahul.

Share