Slusari: Președintele țării trebuie să convoace Consiliul Suprem de Securitate

Slusari: Președintele țării trebuie să convoace Consiliul Suprem de Securitate

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, șeful fracțiunii parlamentare a Platformei DA, susține că săptămâna trecută urmau să aibă loc audieri publice, la inițiativa Platformei, pe subiectul Aeroportului Chișinău, informează OFICIAL.

„După cum a văzut toată lumea, nu a venit nimeni. Pentru noi erau foarte importante aceste audieri, regretăm foarte mult că Ministerul Justiției și Agenției Proprietății Publice. Au spus că din motive de sănătate”, a declarat Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

„A refuzat să vină Procuratura Generală, dar am reușit să primim răspuns de la ei”, a anunțat vicepreședintele Parlamentului.

Potrivit lui Slusari, reprezentanții Procuraturii au venit cu o notă minuțioasă cu privire la mersul anchetei.

„Este foarte important de dus până la capăt această anchetă. Se vede foarte clar că în 2012-2013 au fost încălcate toate normele posibile. Ținând cont de la materialele Procuraturii, da – anchetă este în derulare, pot spune că sunt destul de elocvente”, a mai spus el.

La fel, Slusari a declarat că Președintele țării trebuie să convoace Consiliul Suprem de Securitate și să examineze situația cu Aeroportul Internațional sub două aspecte – ancheta penală, linia anchetei penale, materialele enunțate de la Procuratură și linia de întoarcere a activelor statului.

„Aeroportul este obiectiv strategic al Republicii Moldova, din 2013 gașca criminală, având susținere la nivelul Parlamentului și Guvernului, și-a bătut joc de țară și a deposedat Republica Moldova de aeroport. Criminalii trebuie să fie trași la răspundere, iar aeroportul – întors statului”, a conchis Alexandru Slusari.

Mihaela Conovali

Share