Slusari, despre întâlnirile cu agricultorii: După ele, unii fermieri au primit telefoane de la aleșii poporului cu reproșuri și cu elemente de amenințări

Slusari, despre întâlnirile cu agricultorii: După ele, unii fermieri au primit telefoane de la aleșii poporului cu reproșuri și cu elemente de amenințări

 Alexandru Slusari, fruntașul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), susține că mai mulți fiermieri au primit telefoane cu reproșuri și cu elemente de amenințări din partea unor deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), după ce agricultorii au participat la adunări de lucru în diferite raione, informează OFICICAL.

„Nu am făcut niciun secret de faptul că în ultimele săptămâni particip la mai multe întâlniri cu fermierii din diferite raioane.

În acest context, am rămas perplex de reacția bolnavicioasă a unor deputați PAS în privința acestor adunări de lucru. După ele, unii fermieri au primit telefoane de la aleșii poporului cu reproșuri și cu elemente de amenințări. Că la ei a ajuns informația despre întâlniri. Că ei vor verifica nu știu ce. Parcă s-au întrunit teroriști, dar nu agricultor”, a declarat Alexandru Slusari.

Potrivit spuselor sale, situația în agricultură, pe fundalul unor scumpiri exorbitante la fertilizanți, pesticide, motorină, semințe, piese de schimb etc, este foarte dificilă. „Expansiunea economică agresivă a unor agroholdinguri, controlate din offshoruri, pune în pericol existența mai multor sate din Moldova” – a subliniat el.
„Agricultorii solicită de la guvernare un sprijin. Măcar cu restituirea accizelor la motorină, așa cum s-a promis în campania electorală. Totodată, se discută necesitatea creării unei organizații unite și puternice a fermierilor, care ar reprezenta interesele producătorilor agricoli în raport cu autoritățile statale abilitate. Problemele politice la aceste întruniri nu le ridică nimeni. La discuții participă agricultori cu viziuni politice diferite. Am dezbătut doar politica agroalimentară”, a precizat fostul deputat.
Doina Buruiană
Share