SIS, despre declarațiile Arinei Spătaru

SIS, despre declarațiile Arinei Spătaru

Urmare a declarațiilor publice lansate de către reprezentanții unei formațiuni politice, Serviciul de Informații și Securitate face următoarele precizări:

Serviciul de Informații și Securitate a acordat suport operațional în cadrul dosarului penal gestionat de către Procuratura Anticorupție.

„Asigurăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, inclusiv cu respectarea tuturor obligațiilor internaționale.

Măsurile speciale de investigație, realizate în cadrul dosarului penal, au fost autorizate de către procuror și judecător și efectuate exclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Menționăm că activitatea Serviciului de Informații și Securitate se desfășoară strict în conformitate cu legile în vigoare, iar instituția își îndeplinește misiunile pentru asigurarea securității naționale doar în limitele constituționale și în serviciul cetățenilor Republicii Moldova. Instituția este și va rămâne consecventă respectării principiilor democratice și a statului de drept, inclusiv a principiilor instituționale ce vizează nonpartidismul și neutralitate politică, independența și imparțialitatea”, spune SIS.

Share