Siegfried Mureșan: Vom încerca să venim cât se poate de des, pentru a arăta cetățenilor că UE îi pasă de mersul RM

Siegfried Mureșan: Vom încerca să venim cât se poate de des, pentru a arăta cetățenilor că UE îi pasă de mersul RM

Președintele Delegației Comisiei pentru Buget, Siegfried Mureșan, în cadrul unei conferințe de presă, a evaluat nivelul de realizare a reformelor și utilizare a sprijinului financiar al Uniunii Europene, informează Oficial.

„Am fost la Varnița, unde am văzut un centru medical, un spital extins cu fonduri europene. În cadrul acestui spital, pe an 12 mii de persoane pot fi tratate, de pe ambele maluri ale Nistrului, în condiții mai bune decât înainte. UE a alocat 180 de mii de euro pentru extinderea acelui centru medical. Tot la Varnița, am văzut o școală care a fost, de asemenea, modernizată cu fonduri europene, aici investiția europeană este de 162 de mii de euro. Ieri am fost la Cărpineni, unde am vizitat o școală în care instalația de încălzire a fost complet schimbată și modernizată, ca urmare a unei investiții europene. Mai mult decât atât, întreg raionul Hâncești beneficiază de încălzire pe bază de biomasă, ca urmare a investiției UE de 518 mii de euro. Am vizitat ieri și Manuc Bey – o investiție semnificativă de 2,4 milioane de euro, cu scopul de a pune în valoare obiectivele turistice și istorice din raionul Hâncești. În această dimineață am avut o vizită la IGP, unde UE a făcut o investiție de 4,4 milioane de euro”, a declarat acesta.

Totodată, Mureșan a vorbit despre concluzia Delegației cu privire nivelul de realizare a reformelor. „Siguranța cetățeanului este un domeniu în care UE va investi și mai mult. Toate aceste proiecte pe care le-am vizitat, ne-au făcut o impresie foarte bună. Concluzia noastră este că banii investiți în RM pot duce la îmbunătățirea calității vieții oamenilor aici. Am văzut că cetățenii care beneficiază de pe urma acestor proiect, recunosc contribuția activă a UE și de aceea plecăm cu convingerea că vizibilitatea Uniunii Europene este foarte importantă aici. Vom încerca să fim cât se poate de prezenți, să venim cât se poate de des, pentru a arăta cetățenilor că Uniunii Europene îi pasă de mersul Republicii Moldova”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share