Și-au exprimat sprijinul pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor!

Și-au exprimat sprijinul pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor!

Un grup de profesori din Republica Moldova și-au exprimat poziția în sprijinul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor din Republica Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează OFICIAL.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, câțiva lucrători din domeniul educației au îndemnat cetățenii din Republica Moldova să meargă la alegeri și să voteze pentru Blocul electoral PCRM-PSRM.

„Unica fracțiune care a venit și ne-a întrebat ce probleme avem a fost fracțiunea socialiștilor, care nu ne-a hotărât toate problemele, dar a venit cu mobilier pentru o clasă întreagă, s-au implicat pentru formarea ogrăzii pentru grădiniță și permanent ne sună și ne întreabă ce probleme avem. La moment în afară de fracțiunea Partidului Socialiștilor nu am cui spune mulțumesc. Vreau să vă rog în primul rând să ieșiți la alegeri și să votați, eu voi vota pentru o Moldovă independentă, pentru o Moldovă unde satele nu mor, dar trăiesc”, a declarat directorul gimnaziului din satul Cioburciu, raionul Ștefan Vodă.

Directorul adjunct al gimnaziului Colibabovca a menționat că, timp de un deceniu, numărul studenților a scăzut cu 50 mii de oameni, numărul total de elevi cu 100 mii de persoane și al cadrelor didactice au scăzut cu 11 137 persoane.  „Pentru noi fiecare școală este valoroasă și le vom apăra până la sfârșit, atât timp cât în școală învață un singur elev și lucrează un singur pedagog  trebuie păstrată”, a precizat ea.

Totodată, reprezentanții cadrelor didactice au spus că își doresc prelungirea proiectelor sociale, continuarea realizărilor proiectelor naționale de dezvoltare a structurilor, majorarea salariilor, crearea locurilor de muncă bine plătite, o viață decentă pentru pensionarii pedagogi, care au dedicat viața și sănătatea multor generații.

„Am avut posibilitatea să conlucrăm cu Fracțiunea Socialiștilor și am rezolvat foarte multe probleme, am rezolvat niște proiecte frumoase pentru copiii preșcolari, dar nu este suficient. Noi vă îndemnăm pe data de 11 iulie să fim prezenți la vot și să votăm o Moldovă prosperă și frumoasă pentru țara noastră”, au declarat ei.

Cristina Jicol

Share