Mariana Durleșteanu: PLD promite crearea locurilor de muncă în contextul stabilității politice, cu un Guvern funcțional

Mariana Durleșteanu: PLD promite crearea locurilor de muncă în contextul stabilității politice, cu un Guvern funcțional

Partidul Legii și Dreptății (PLD) a invitat partidele politice, participante la alegerile parlamentare anticipate, la o discuție despre blocul economic pe care îl au formațiunile în programele lor electorale, transmite OFICIAL.

La invitația PLD nu a dat curs nicio formațiune, iar capul de listă a PLD la parlamentare, Mariana Durleșteanu a prezentat propunerile PLD pentru economie, dar și a făcut o analiză a propunerilor unor partide.

Astfel, potrivit Marianei Durleșteanu, majoritatea partidelor promit salariul brut de 700 euro, dar nu spun nimic de unde și cum vor face aceste majorări.

„Toate partidele promit crearea a noi locuri de muncă, dar nu spun cum vor face acest lucru. PLD promite crearea locurilor de muncă în contextul stabilității politice, voinței politice cu un Guvern funcțional și credibil. Vom aduce noi locuri de muncă prin investiții, prin investitori, care vor avea încredere în acest Guvern”, a spus Durleșteanu.

Referindu-se la mediul de afaceri, Durleșteanu a punctat că majoritatea partidelor au unele măsuri.

„PAS propune măsuri benefice, dar trebuie să ne gândim cum face acest lucru în septembrie. Pentru stabilitatea mediului de afaceri trebuie să modificăm Legea bugetului de stat pentru 2021. În septembrie urgent trebuie să lansăm discuțiile cu FMI și Comisia Europeană pentru a agrea reformele incluse în programul economic pentru următorii patru ani. PLD vrea să susțină mediul de afaceri prin susținerea sectoarelor economice care au avut de suferit în pandemie – HORECA și turismul. Vrem să excludem birocrația și să luăm decizii rapide.  Am văzut o propunere de la BECS unde se spune că vor apela la Banca Euroasiatică. Ea e creată 66% de către Rusia și nu cred că R. Moldova are nevoie de astfel de credite”, a mai spus Durleșteanu.

De asemenea, ea s-a referit și la alte priorități ale PLD. „Ne propunem să mergem pe o cale fără creștere de impozite și taxe, fără introducerea a noi impozite și cota 0 la venitul reinvestit. Ne propunem să readucem transparență în rapoartele financiare. Îmi doresc să creăm o piață a resurselor energetice transparentă. PLD își propune clar să rectifice Bugetul de stat, să lansăm negocierile cu FMI și CoE. Consiliul Concurenței și ANRE trebuie depolitizat. În agricultură venim cu schemă a ajutorului de stat și anume să ajutăm fermierii mici. Toate schemele de la Calea Ferată trebuie excluse. Aeroportul trebuie readus înapoi cetățenilor. Terminalul de la Giurgiulești – vrem să vină investitori, iar în contextul gestionării activelor vrem să vină manageri noi, profesioniști”, a mai spus Durleșteanu.

Politiciana a spus că speră că după alegeri formațiunile se vor aduna la discuții despre blocul economic pentru a ajuta următorul Legislativ și Guvern.

Cristina Parfeni

Share