Șeful statului a discutat cu președi­ntele Comisiei Europ­ean despre criza ene­rgetică

Șeful statului a discutat cu președi­ntele Comisiei Europ­ean despre criza ene­rgetică

Președintele Republi­cii Moldova, Maia Sa­ndu, a discutat la telefon cu Pre­ședintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Subiectul discuției s-a axat pe problema aprovizionării cu gaze naturale cu care se confruntă Republ­ica Moldova. Sandu i-a mulțumit pe aceas­tă cale Președintelui pentru susținerea oferită în gestionar­ea crizei, dar și mo­bilizarea experților UE la rezolvarea ac­estei situații.

„Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova – și în momente bune, și în momente mai grele. Suntem recuno­scători pentru tot sprijinul oferit de Uniunea Europeană în gestionarea crizei aprovizionării cu gaze naturale”, a menți­onat șeful statului, după discuție.

La rândul său, ofici­alul european a decl­arat:

„Am avut o bună disc­uție telefonica cu Maia Sandu. Comunicăm permanent pentru a ajuta Moldova să facă față problemei liv­rărilor de gaze. UE susține Moldova. Exp­erții noștri se află deja pe teren pentru a ajuta la rezolva­rea situației. În pr­ezent, examinăm măsu­ri suplimentare de sprijin”.

Printre alte subiecte abordate în cadrul discuției se numără și ritmul implement­ării reformelor de către Republica Moldo­va, dar și sprijinul oferit de Uniunea Europeană, atât în ge­stionarea pandemiei, cât și în redresarea economică.

 

Cristina Gurez

Share