Șeful fracțiunii PSRM: La inițiativa noastră, în comun cu societatea civilă, am inclus în buget achiziționarea a 50 autobuze noi în Chișinău

Șeful fracțiunii PSRM: La inițiativa noastră, în comun cu societatea civilă, am inclus în buget achiziționarea a 50 autobuze noi în Chișinău

Șeful fracțiunii consilierilor socialiști din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, candidat la funcția de Primar General al Capitalei, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, care au fost acțiunile fracțiunii în domeniul gospodăriei comunal-locative și amenajării teritoriului.

Astfel, Ion Ceban a enumerat care au fost inițiativele și realizările socialiștilor.

„Una dintre direcțiile de bază a fost relația consumatorilor cu SA „Apă Canal”. Avem unele soluții fixate cu familiile vulnerabile. Aproape 40 mii de familii beneficiază de reduceri la achitarea pentru consumul de apă. De asemenea, lucrăm pentru a exclude cazurile când consumatorul achită mai mult pentru apă. Am dispus încheierea contractelor între consumatori și „Apă Canal”.

Noi am fost cei care am apărat lichidarea CET-1 și acest lucru a condiționat reducerea volumului de cheltuieli cu 80 mln. lei pe an.

Am propus, de asemenea, să fie achiziționată tehnică pentru deszăpezire și proiecte pentru iluminat stradal. În acest an avem alocați 114 mln. lei pentru iluminare.

Noi am inițiat lichidarea poligonului de deșeuri de le Bubuieci și evacuarea acestuia la Țînțăreni. Planul nostru avea 6 puncte esențiale pentru suportul comunei Bubuieci și pe de altă parte pentru cei de la Țînțăreni.

În sfera preocupărilor noastre a fost și transportul public. La inițiativa noastră, în comun cu societatea civilă, am inclus în buget achiziționarea a 50 autobuze noi și am propus ca acestea să fie asamblate la Chișinău. Tot cu suportul societății civile am implementat transportul nocturn și funcționarea troleibuzelor și autobuzelor pe timp de noapte.

Menționez că am pregătit și conceptul de reabilitare a trecerilor subterane, a havuzurilor și altor obiective la fel de importante. Am participat activ și la realizarea regulamentului „Spații Verzi”, unde se interzice clar construcțiile în parcuri. Am elaborat și viziunea privind zonele intercartiere, acvatice”, a spus Ion Ceban.

Mihaela Rotari

Share