Șeful delegației Parlamentului la AP OSCE participă la Reuniunea de iarnă

Șeful delegației Parlamentului la AP OSCE participă la Reuniunea de iarnă

Deputatul Sergiu Sîrbu, șeful delegației Parlamentului la AP OSCE, participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Cea de-a 18-a reuniune are loc la Viena, în perioada 21-22 februarie 2019, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în deschiderea reuniunii vor adresa mesaje Președintele Consiliului Național (Parlamentului) al Austriei, Wolfgang Sobotka, Președintele AP OSCE, George Tsereteli, Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, precum și Președintele în exercițiu al OSCE și ministrul Afacerilor Externe al Sloveniei, Miroslav Lajčák.

„Astăzi, în prima zi a reuniunii, vor avea loc ședințele celor trei comitete generale ale AP OSCE – Comitetul general pentru afaceri politice și securitate, Comitetul general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare, Comitetul general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu ambiant. Vor fi discutate o serie de subiecte legate de afacerile politice și de securitate, economie și mediu, precum și drepturile omului și aspecte umanitare. Totodată, vor fi organizate dezbateri cu privire la subiecte ce vizează restricțiile privind drepturile omului în situații de urgență, combaterea corupției, spălării banilor și finanțării terorismului, aplicarea instrumentelor și mecanismelor OSCE în soluționarea conflictelor prelungite. Reuniunea de iarnă se va încheia, mâine, cu o sesiune comună a celor trei comisii, în cadrul căreia vor fi audiate rapoartele reprezentanților speciali ai AP OSCE și ale președinților comitetelor pentru migrație și combatere a terorismului. Reprezentanții misiunilor AP OSCE de observare a alegerilor din Bosnia și Herțegovina, Georgia, Statele Unite ale Americii și Armenia vor prezenta rapoarte, urmate de discuții”, se spune în comunicat.

De menționat că, Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa este constituită din 323 de parlamentari, reprezentanți ai legislativelor din 57 de ţări. 

Doina Secrieru

Share