Șeful Comisiei parlamentare pentru securitate națională, Moțpan: Am aflat că urmează să fiu demis

Șeful Comisiei parlamentare pentru securitate națională, Moțpan: Am aflat că urmează să fiu demis

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, susține că, astăzi, va fi demis din fruntea Comisiei, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea socială, ieri-seara, Moțpan declara că a oferit mai multe detalii, în cadrul unei întâlniri, șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

„Astăzi, înainte de a merge la întrevederea solicitată dlui Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, am aflat că mâine urmează să fiu demis din funcția de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. Deaceea, am abuzat un pic de amabilitatea și bunăvoința dlui Ambasador pentru a-i prezenta o analiză exhaustivă a situației politice din Republica Moldova, dar și pentru a-l informa despre subiectele care au constituit preocuparea majoră a Comisiei pe parcursul ultimelor aproape șase luni de zile, între acestea înscruiindu-se situația alarmantă din zona cu regim sporit de securitate și pericolele regionale, subiectul cu privire la cooperarea pe segmentul combaterii crimelor cibernetice, interceptărilor ilegale și violării drepturilor omului, problema, deja ”perpetuă” prin rezolvarea foarte anevoioasă și care amenință grav securitatea cetățenilor noștri și anume existența pe teritoriul Republicii Moldova a unor cantități impunătoare de substanțe toxice: pesticide și recipiente cu chimicale periculoase. Subiecte abordate, de altfel, și în discuția pe care am avut-o o zi mai devreme cu dl Martin McDowell, șeful adjunct al Misiunii Statelor Unite în Chișinău”, a scris Moțpan.

Prin urmare, potrivit lui Moțpan – „oficialul european și-a exprimat îngrijorarea față de evoluția lucrurilor din ultimul timp în Republica Moldova și a menționat că UE va insista pe reformele în justiție, inclusiv și pentru a nu admite derapaje de la valorile democratice”.

Doina Secrieru

Share