Ședință! Vlad Bătrîncea: Chem șefii grupurilor parlamentare să avem anumite discuții

Ședință! Vlad Bătrîncea: Chem șefii grupurilor parlamentare să avem anumite discuții

În debutul ședinței Parlamentului, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a chemat șefii fracțiunilor parlamentare la discuții privind demisia conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), căreia Parlamentul i-a acordat vot de neîncredere, transmite OFICIAL.

Vlad Bătrîncea a menționat că săptămâna trecută Parlamentul i-a acordat ANRE vot de neîncredere, dar nu a văzut nici o reacție.

„Parlamentul, în unanimitate, a aprobat o Hotărâre, care a calificat activitatea conducerii ANRE drept nesatisfăcătoare. Parlamentul și-a reiterat poziția sa prin înaintarea unui vot de neîncredere și a cerut demisia de onoare a celor de la ANRE. Ne-am așteptat la o reacție, nu am fost prea optimiști pentru o demisie de onoare. Parlamentul nu a primit nici o reacție, atitudinea lor nu este una adecvată. Chem șefii grupurilor parlamentare să avem anumite discuții, inclusiv Direcția juridică, ce poate face Parlamentul în așa caz”, a spus Vlad Bătrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari împărtășește opinia colegului său.

„Vreau ca noi să analizăm situația minuțios și să constatăm anumite lucruri. În 10 zile barilul a scăzut prețurile cu 13%. Nici o schimbare la nici o benzinărie. Trebuie să fim proactivi și să cerem de la Consiliul Concurenței o reacție. Asistăm la un acord de cartel. Parlamentul să solicite informații de la Consiliul Concurenței dacă s-a autosesizat vizavi de ultimele evenimente”, a spus Slusari.

Cristina Parfeni

Share