Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău a avut o nouă locație. Codreanu: „Să mai ieșim din birourile noastre”

Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău a avut o nouă locație. Codreanu: „Să mai ieșim din birourile noastre”

Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, astăzi, a avut loc la Întreprinderea Municipală „Edilitate”, informează OFICIAL.

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu a comunicat motivul acestei decizii.

„De ce aici? Am zis că vom încerca să mai ieșim din birourile noastre, să vedem unde lucrăm, ce avem în oraș. Avem totuși 56 de întreprinderi, 10 societăți pe acțiuni – cele care ar trebui să aducă venituri, în baza cărora ar trebui să fie dezvoltat orașul. Dacă tot a venit primăvara și s-a încălzit, vom încerca să facem un tur prin întreprinderile municipale ca să vedem în ce stare sunt”, a precizat Codreanu.

În același timp, primarul interimar a vorbit despre unele condiții din cadrul întreprinderii – la moment. „Astăzi ne aflăm la Edilitate, una din întreprinderile forțe pe vremuri a municipiului Chișinău, una din întreprinderile care avea pe vremuri mii de angajați, cu utilaje și care a construit sute de kilometri în orașul Chișinău și care astăzi este în prag de faliment. Cum s-a ajuns aici? De ce în 2006 având profit de 10 milioane, în 2016 – minus 5 milioane, trebuie să vedem cine se face vinovat pentru punerea pe brânci a uneia dintre cele mai importante întreprinderi a orașului”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share