Ședința Parlamentului urmează să fie convocată săptămâna viitoare

Şedinţa Parlamentului urmează să fie convocată săptămâna viitoare. Despre aceasta au anunţat vineri, 16 ianuarie, după o nouă de discuţii, reprezentanţii PLDM, PDM şi PCRM, transmite IPN.

Vadim Pistrinciuc, negociator din partea PLDM, a declarat că astăzi s-a discutat despre structura comisiilor parlamentare, numărul acestora, dar şi despre structura prezidiumului. „Am făcut un schimb de păreri. Scopul nostru este ca săptămâna viitoare deja Parlamentul să lucreze”, a notat Vadim Pistrinciuc, precizând că deocamdată nu a fost stabilită ziua convocării plenului, acest lucru urmând să mai fie discutat.

Sergiu Sârbu, negociator de la PDM, a declarat că discuţiile de astăzi s-au axat pe deblocarea activităţii Parlamentului. „Sperăm deja săptămâna viitoare ca Parlamentul să înceapă a lucra în regim normal. Evident în acest sens am discutat despre noua structură a Parlamentului, reieşind din prevederile legale şi alte subiecte care încă mai continuă”, a menţionat Sergiu Sârbu. Referitor la funcţiile de vicepreşedinte, deputatul a spus că PCRM nu a propus deocamdată o candidatură, dar potrivit cutumei parlamentare, opoziţia are dreptul să propună un vicepreşedinte al legislativului.

Deputatul comunist Artur Reşetnicov a declarat că astăzi s-a ajuns la înţelegerea că deja de săptămâna viitoare să fie reluată activitatea Parlamentului. Întrebat dacă PCRM este gata să susţină un guvern minoritar, Artur Reşetnicov a spus că este prematur să se discute despre acest fapt, dar fiecare politician, dacă este responsabil, are datoria să depună eforturi pentru a îmbunătăţi situaţia şi faptul că în prezent nu este un guvern, acest lucru se răsfrânge negativ.

Doina Secrieru

Share