Ședința în plen a Parlamentului a debutat cu marcarea Zilei Mondiale a Sănătății: Igor Grosu a adus mulțumiri medicilor pentru dedicația lor

Ședința în plen a Parlamentului a debutat cu marcarea Zilei Mondiale a Sănătății: Igor Grosu a adus mulțumiri medicilor pentru dedicația lor

Debutul ședinței plenare de astăzi, a fost dedicat marcării Zilei Mondiale a Sănătății, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat de presă.

Cu această ocazie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adus mulțumiri medicilor pentru dedicația lor.

”Mulțumim tuturor medicilor și lucrătorilor medicali care, în special în această perioada complicată, au grijă de sănătatea noastră” a declarat Președintele Parlamentului.

Vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi, medic de specialitate, a menționat că în această zi, în mod tradițional, se evidențiază o temă de importanță majoră, care afectează sănătatea globală a populației.

”Vreau să aduc felicitări dar și să sensibilizez cadrele medicale, care zi de zi luptă pentru viața și sănătatea populației, cât și decidenții care prin deciziile lor contribuie direct și indirect la sănătatea planetei și cetățenilor noștri” a declarat deputatul Adrian Beliî.

În 1948, cu prilejul primei întruniri globale dedicată sănătății şi găzduită de Organizația Mondială a Sănătății, s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătății. Pentru prima dată această zi a fost marcată în 1950.

Share