Ședința CMC a eșuat

Ședința CMC a eșuat

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) urma să se întrunească astăzi în ședință pentru a delega membri în Birourile electorale ale secțiilor de votare pe circumscripția nr. 1, Chișinău. Ședința nu a avut loc din motiv că fracțiunile socialiștilor și a Partidului „Șor” nu s-au prezentat la ședință, transmite OFICIAL.

„După ceea ce s-a întâmplat la CEC și astăzi, este prima dată când consilierii vor să se întrunească în ședință și o parte din ei să boicoteze ședința. Este o sfidare a legii electorale. Lucrăm pentru a convoca o altă ședință”, a spus consilierul liberal, Ion Cebanu.

„Ceea ce s-a întâmplat cu aceste birouri electorale și includerea unora și eliminarea altora este un atac direct la democrație, care trebuie condamnat și trebuie să ducem până la capăt ceea ce am început. Platforma DA îndeamnă consilierii din CMC – ca atunci când convenim cu toții, la următoarea ședință, să strângem numărul necesar de semnături care să aibă pe agendă și anularea majorării cu privire la impozitul pe venit”, a spus liderul fracțiunii Platforma DA, Andrei Năstase.

„Noi am colectat semnături pentru a nu admite înlocuirea unor oameni din birourile electorale, care ani la rând și-au făcut datoria cu onestitate, cu alții convenabili unor actori. Convocăm pentru 15 iunie, ora 10:00, în incinta Preturii Centru, ședința CMC cu mai multe subiecte, dar și anularea creșterii impozitului pe imobil”, a spus șeful fracțiunii PAS, Vasile Grădinaru.

Amintim că, săptămâna trecută, Vasile Grădinaru a anunțat, într-o conferință de presă, că membrii birourilor electorale din capitală au fost înlocuiți cu oameni favorabili unor formațiuni politice, fără acordul CMC, iar astăzi în ședință urma a fi aprobată lista membrilor.

 

Cristina Parfeni

Share