Secretarul General al Consiliului Europei: „Republica Moldova avansează în direcția corectă în implementarea reformelor”

Secretarul General al Consiliului Europei: „Republica Moldova avansează în direcția corectă în implementarea reformelor”

În marja participării la sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut marţi, 19 mai 2015, o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

În cadrul discuțiilor a fost efectuat un schimb de opinii privind proiectele implementate din Planul de acțiuni privind susținerea reformelor democratice pentru 2013-2016 şi impactul cooperării dintre ţara noastră şi Consiliul Europei asupra agendei de integrare europeană.

Totodată, a fost solicitată implicarea Consiliului Europei în soluționarea problemei școlilor moldovenești cu predare în grafie latină din stânga Nistrului.

La rândul său, Secretarul General a menţionat cooperarea constructivă cu țara noastră. „Republica Moldova avansează în direcția corectă în implementarea reformelor”, a precizat oficialul.

Şefa diplomației de la Chişinău l-a invitat pe dl Thorbjørn Jagland să efectueze o vizită în Republica Moldova, în contextul aniversării, în iulie 2015, a 20 ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei.

Doina Secrieru

Share